Στοιχεία συλλογέα

Γκίκας Γεώργιος

Ο Γιώργος Κ. Γκίκας γεννήθηκε στην ακριτική Μπράνια Φιλιατών Ηπείρου και ζει στην Αθήνα. Είναι επίτιμος Δ/ντής της Γ.Γ.ΕΣΥΕ (νυν ΕΛΣΤΑΤ), του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Οικονομολόγος, Στατιστικολόγος-Αναλυτής, Ιστοριοδίφης-Συγγραφέας με μεταπτυχιακές σπουδές στη Στατιστική, Πληροφορική και το Management. Εργάστηκε στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος και στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, του Υπ. Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του, ασχολήθηκε με την εκπόνηση επιστημονικών μελετών, ενώ παράλληλα ως μέλος της Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Ομάδας Δημοσίου Τομέα είχε την αρμοδιότητα του σχεδιασμού- υλοποίησης του εκπαιδευτικού Λογισμικού και οργάνωσης εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο δημόσιο χώρο.

Ιδρυτής, εμπνευστής και επί πολλά χρόνια επικεφαλής του επαγγελματικού συνδικαλισμού στο χώρο της Πληροφορικής, ασχολήθηκε ενεργά με την οργάνωση της μηχανογράφησης στο Δημόσιο Τομέα και με την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων σ' αυτό. Ως μέλος της 5μελούς Συντονιστικής Επιτροπής, υπό την Προεδρία του αείμνηστου ΠτΔ Κωστή Στεφανόπουλου (ως Υπουργού Προεδρίας της Κυβέρνησης), συνέβαλε στην βελτίωση της Μηχανογράφησης των Υπουργείων.

Επί σειρά ετών ασχολήθηκε με τα πολιτιστικά δρώμενα, τόσο της ιδιαίτερης πατρίδας του Ηπείρου, όσο και της ευρύτερης ελληνικής επικράτειας.

Ύστερα από πολυετή έρευνα συνέγραψε το ιστορικού ενδιαφέροντος βιβλίο του «Η πατρίδα μου η Ήπειρος - Περιπλάνηση στα Ιστορικά Μονοπάτια της Ηπείρου»,
Με το βιβλίο του αυτό, ο συγγραφέας προσφέρει στον αναγνώστη μια περιληπτική, γλαφυρή εξιστόρηση των σημαντικότερων γεγονότων της Ηπειρωτικής γης. Γεγονότα που υπήρξαν καθοριστικά για την πορεία του έθνους μας, δια μέσου των αιώνων.

Πρόσφατο υλικό συλλογέα

video thumb

Περπατώντας στη Μονμάρτρη

Απρ 1978
Παρίσι, Γαλλία
video thumb

Χειμώνας στη Μπράνια

15 Δεκ 1969
Μπράνια (Αγία Μαρίνα), Ήπειρος, Ελλάδα
video thumb

Πτήση προς Ιωάννινα

1969
Αιτωλικό, Μεσολόγγι, Δυτική Ελλάδα, Ελλάδα