Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο κέντρο της Αθήνας, στη Λεωφόρο Αμαλίας, τις Απόκριες.

Το φιλμ ανοίγει με την παρέλαση του καρναβαλιού. Μια άμαξα και ένας αστυνόμος σε μια μηχανή προπορεύονται της παρέλασης που ακολουθεί. Βλέπουμε ένα κοντινό πλάνο με τον Λυκαβηττό και το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που υπάρχει στην κορυφή του και ξαναγυρνάμε στην παρέλαση. Κόσμος ντυμένος αποκριάτικα, η μπάντα του δήμου και αστυνομικοί να συζητάνε ενώ κρατάνε τον δρόμο ανοιχτό για να περάσουν οι καρναβαλιστές και τα άρματα.

Η παρέλαση προχωράει. Βλέπουμε καρναβαλιστές που κρατάνε χιλιάδες μπαλόνια, τον δήμαρχο εκείνης της εποχής Δημήτρη Μπέη να χαιρετάει τον κόσμο και έναν κλόουν να χαμογελάει και να υποκλίνεται στην κάμερα. Διάφοροι μασκαράδες περνάνε ενώ ένα άρμα μας ενημερώνει γράφοντας στο μπροστά του μέρος «Καρναβάλι 1984». Αμέτρητοι καρναβαλιστές συνεχίζουν πότε σε ομάδες πότε μεμονωμένα, με άμαξες και άρματα να ακολουθούν.

Ο κινηματογραφιστής εστιάζει σε μια ταμπέλα που γράφει «Μας φάγανε τα ρομπότ» και πίσω στα ευφάνταστα άρματα που σκοπός τους είναι εκτός απ’ το να διασκεδάσει ο κόσμος να σατιρίζουν την επικαιρότητα. Ένα μεγάλο άρμα με ένα μωρό που κοιμάται και γράφει «Δημοτική Αστυνομία» και η παρέλαση συνεχίζει με μια ομάδα που υποστηρίζει τον αθλητισμό με ταμπέλες όπως «Ο αθλητισμός δεν έχει ηλικία», «Άθληση στα πάρκα» και το αντίστοιχο άρμα τους.

Βλέπουμε ένα γενικό πλάνο της κατάμεστης από κόσμο Αθήνας και το φιλμ κλείνει με δυο αρκετά σατιρικά άρματα.

Συντεταγμένες

Φυσικά πρόσωπα

Γενονότα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Τσαμαδιάς Σπύρος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
277

Φορμά
Super 8mm