Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στον Πειραιά το σημαντικότερο λιμάνι της Ελλάδας και στο πλοίο "Φαιστός" με προορισμό τη Σούδα, το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Κρήτης.

Το φιλμ ανοίγει με ένα πανοραμικό του λιμανιού με τα πλοία καθώς και την κτηριακή δομή της πόλης στο βάθος, ξεχωρίζοντας μια μεγάλη ταμπέλα στην οροφή ενός κτηρίου να γράφει GREEK LINE. Το πανοραμικό πλάνο συνεχίζει, μπαίνοντας στο κάδρο ένας νεαρός άντρας και μια γυναίκα κάθονται σ’ ένα απ’ τα παγκάκια του καταστρώματος του πλοίου. Έπειτα, με τη γυναίκα κάθεται ένας άλλος άντρας με τον οποίο φαίνεται να συζητάνε ευχάριστα.

Η εικόνα αλλάζει με την προβλήτα που είναι δεμένο το πλοίο και έναν γερανό που σηκώνει ένα αυτοκίνητο για το φορτώσει στο πλοίο. Η γυναίκα χαζεύει τη θέα και ο φακός μας δείχνει όλο το κατάστρωμα με τις σωστικές λέμβους να ξεχωρίζουν. Πλάνα από έναν αξιωματικό, την πλώρη και επιστροφή στον γερανό ανύψωσης αυτοκινήτων, έχοντας φορτωμένο έναν σκαραβαίο.

Ο σκαραβαίος προσπαθεί να παρκάρει στον χώρο στάθμευσης που είναι σχεδόν γεμάτος και ο κινηματογραφιστής εστιάζει στα αυτοκίνητα εκείνης της εποχής που υπάρχουν εκεί. Ένα ακόμα πανοραμικό πλάνο με τα καράβια που υπάρχουν στο λιμάνι καθώς και δυο άντρες στη γέφυρα του πλοίου.

Το φιλμ κλείνει με την κίνηση του λιμανιού, ένα πλοίο να εισέρχεται και έναν γλάρο να πετάει στον ουρανό.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
159

Φορμά
8mm