Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην πλατεία Σολωμού, στην πόλη της Ζακύνθου, νησί στο Ιόνιο Πέλαγος.

Ο κινηματογραφιστής μας δίνει πλάνο του μαρμάρινου αγάλματος του ποιητή του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας, Διονυσίου Σολωμού, αντίγραφο του αρχικού, που ήταν έργο του Αθηναίου γλύπτη Γεωργίου Βρούτου. Πίσω από το άγαλμα διακρίνουμε μέρος του κτιρίου που στεγάζει το Βυζαντινό Μουσείο.

Στη στήλη που έχει τοποθετηθεί το άγαλμα έχουν χαραχτεί στίχοι από τον «Ύμνον εις την Ελευθερίαν», τμήμα του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου, «Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά».

Με zoom out και στη συνέχεια πανοραμικό αποκαλύπτονται ολόκληρα τα κτίρια στο πλάι του αγάλματος. Στο βάθος μέρος του κτιρίου του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας (ΟΤΕ) και το υπέροχο νεοκλασικό που φιλοξενεί τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Πνευματικό Κέντρο του νησιού.

Ακολουθεί η εκκλησία του Αγ. Νικολάου του Μώλου, το παλαιότερο κτίριο στην πλατεία, το μοναδικό ενετικού ρυθμού κτίσμα που διασώθηκε από τον καταστρεπτικό σεισμό και την πυρκαγιά του 1953 και ανοικοδομήθηκε διατηρώντας τα αρχικά του χαρακτηριστικά.

Το πανοραμικό στην πλατεία συνεχίζεται, στο βάθος διακρίνουμε τη θάλασσα, το όρος Σκοπός και τέλος η προτομή του Ζακυνθινού μουσουργού Παύλου Καρρέρ.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Φιλίππου Μιχαήλ

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
95

Φορμά
8mm